Videz urejene pisarne

pisarniski-materialVsaka pisarna je lepa, dokler je »sveža« – ko jo torej na novo uredimo in opremimo. Ko jo pričnemo uporabljati, pa se lahko ta svežina hitro izgubi. Če ne znamo poskrbeti za dobro organizacijo in skrbeti, da je delovno mesto urejeno in pospravljeno, se hitro pojavi nered, zaradi katerega je videz na izgubi. In to vsekakor ni dobro za delo, saj vpliva na motivacijo zaposlenih, še slabše pa je, če v takšni pisarni sprejemate tudi poslovne partnerje ali stranke, ki si bodo ustvarili slab vtis.
Da bo pisarna urejena in kot iz škatlice, v njej pa bo veselje delati, poskrbite tako, da imate pisarniški material  in potrebščine urejeno pospravljene.

 

Kako izboljšati videz pisarne?

Za začetek je potrebno poskrbeti, da bo vsa dokumentacija pospravljena in urejena, kar si lahko najbolje zagotovite z ustreznimi registratorji oziroma mapami. Lahko se odločite, da bodo vsi v enaki barvi, saj bo tako videz najbolj estetski, ali pa se poslužujete barvnega kodiranja – ena barva registratorjev za prejete fakture, druga barva za izdane in tako naprej.

Pisalne mize naj bodo vedno čim bolj prazne oziroma naj bodo na njih zgolj tisti dokumenti, ki se trenutno uporabljajo za delo. Če ne gre drugače, dokumente sproti razvrščajte v plastične zložljive predalčke, ki jih lahko postavite na mizo – to je bolje kot kupi neurejenega papirja.

pisarna-material

 

 

Droben pisarniški material naj bo vedno v predalniku pod mizo. Na mizi je lahko kakšen lonček s pisali, sicer pa naj bo vse pospravljeno.

Ko urejate pisarno in kupujete najrazličnejše pisarniške potrebščine, velja sicer poskrbeti, da so te v enotnem stilu oziroma v kompletu. Tako potrebščine ne delujejo moteče in ne pritegnejo neželene pozornosti – lahko jo preusmerite na stvari, ki jih resnično želite poudariti.

Sodobne pisarne velevajo sproščeno vzdušje!

Res je, danes pisarne niso več dolgočasni in strogi prostori, temveč so marsikdaj živahne in polne energije, da se tudi tako poskrbi za več kreativnosti, sodelovanja in delovne vneme. Nič nenavadnega ni, če je pisarna zanimiv in barvit prostor, pri čemer pomagajo tudi najrazličnejši domiselni pisarniški pripomočki in nenazadnje tudi pisarniški material, ki ga je veselje uporabljati. Pisane in barvite mape in registratorji v rumenih in rožnatih barvah, pisarniška galanterija v fluorescentno zeleni, pisani lističi za označevanje, domiselni koledarji …Vse to lahko vpliva na vzdušje v pisarni. Nekateri vodje podjetij sicer temu ne namenjajo veliko pozornosti, vse več pa je takšnih, ki razumejo človekovo potrebo po živahnih barvah – nenazadnje se zato tudi poslovni prostori opremljajo precej drugače, kot so se nekoč, da se poskrbi za več energije s pomočjo dodajanja različnih barv.

Stroški za pisarniški material naj bodo smiselni

registratorji-fascikliNe glede na to, ali poseben pisarniški material vpliva na videz pisarne ali ne, pa je seveda vedno potrebno paziti, da niso stroški za pisarniške potrebščine in pisarniški material previsoki. Razmislite, kdaj se vam zaradi videza izplača odšteti več, kdaj pa to tudi ni smiselno. Včasih je funkcionalnost pač vse, kar potrebujete, in »dizajnerska« oblika ali dražja blagovna znamka niti ne prineseta ničesar bistvenega k boljšemu delu.

Več info na birostore.com in economic.si

 

flomastri