Stilske večerne obleke

svečane-oblekeVečerne obleke tako kot svečane se delijo na veliko modnih stilov. Pri večernih oblekah se srečamo tudi s stilom belih kravat. Ta stil je najbolj formalni stil večernih oblek. Večerne obleke morajo biti skrajno elegantne in glamurozne. Vsekakor pa če na prireditev odidete s partnerjem pa morate biti pozorni na ujemanje. Če je vaša izbranka oblečena belo morate vi imeti vsaj en beli dodatek ali kos oblačila. Lahko se odločite za kravato, majico, srajco ali telovnik. Kadar se oblečete po stilu belih kravat je potrebno biti pozoren tudi na vaše obnašanje in hojo. Velikokrat večerne obleke povezujemo tudi z lepotnimi tekmovanji. Vsaka lepotica se mora sprehoditi tudi v večerni obleki. Ta bi naj izražala njeno čistost in eleganco. Tista od lepotic, ki zmaga se na koncu sprehodi s večerno obleko. Večerne obleke povezujemo s lepotni tekmovanji vse od nastanka. Nekateri modni kritiki pravijo, da tista ki je najlepša v svoji večerni obleki bo tudi zmagala. Vprašanja, ki se zastavljajo lepoticam, se jim zastavljajo takrat ko nosijo večerno obleko,da se opazuje tudi njihovo gibanje.

Ravna linija večerne obleke:

Večerna obleka z ravno linijo je tista obleka, ki se zelo dobro prilagaja osebam z oblinami, kajti ta togost in monotonost obleke v resnici poživi vašo postavo. Obleka bi se naj prilagajala tesno po telesu tako da se vaše obline resnično dobro vidijo. Obleka lahko ima naramnice ali pa tudi ne.

Večerna obleka Morska deklica:

Morska deklica je primerna za vsa dekleta, ki imajo široke boke. Kajti večerne obleke s stilom morske deklice so zelo dramatične od kolen dalje. Tam popolnoma izgubijo svojo kontrolo. Tako da če ste ženska, ki vas je mati narava obdarila z veličastnim oprsjem in širokimi boki, to izkoristite na obleki.

Dramatične obleke:

Te obleke vsebujejo veliko volančkov in drugih visečih materialov.  Te obleke pristajajo ženskam, ki so nekoliko bolj drzne in si želijo izgledati zelo posebno in drugačno pri svoji večerni obleki. Vsekakor paše vsem postavam, ker se ta ne vidi nekoliko dobro zaradi vse dramatike, ki jo premore obleka.

A linija večerne obleke:

A linija obleke paše predvsem ženskam, ki imajo kvadratni tip postave. Zato, da jim obleka doda nekoliko oblin in dobrega počutja. Te obleke so velikokrat zelo okrašene in dodelane. Lahko imajo tudi odkrite hrbte ali dolge rokave. Vsekakor je veliko stilov in oblik teh oblek.

Princeska večerne obleke:

Večerne obleke v stilu princeske so tiste, ki so najbolj priljubljene večerne obleke. Veliko žensk si želi na svojem posebnem večeru izgledati kot princeska. Zato si želi obleko ki bo to prikazala. Te obleke so po navadi zelo tesno oprijete pri korzetu in kasneje se zelo razživijo. Obleka skriva naše noge in pas. Zato je zelo primerna za tiste s širokim pasom. Tiste, ki so nekoliko bolj krajše so zelo primerne za ta stil. Seveda pa nobena princeska ne izgleda kot princeska brez svojega princa. Zato si zraven večerne obleke umislite tudi spremljevalca.