Poročna vabila

vabilo-grajsko-fuksija-2-500x505Poročna vabila so eden najpomembnejših delov vaše poroke. Z vabilom naredite že prvi vtis na goste, saj si bodo znali predstavljati v kakšnem stilu bo poroka. Vabila za poroko se ponavadi pošilja vsaj pol leta pred poroko, zato si jih zamislite že veliko prej, da boste brezskrbni in čim manj nervozni.

DOLOČITE SLOG VAŠE POROKE!

Sami najbolj veste kakšen stil poroke vam najbolj odgovarja. Ali ste glamurozni? Prisegate na klasičen stil? Ali ste elegantni morda športni? V glavi si zamislite poročna vabila katero opisuje vas same. Na internetu poiščite primere vabil, katere so vam pisane na kožo. Pomembno je tudi, da veste kakšen papir oz. material vam odgovarja za vabilca. Svoje želje, ideje zaupajte strokovnjakom ,da vam naredijo primere saj boste z tem prihranili veliko časa. Pomembna je tudi barva vaše poroke in posledično tudi barva vabil za poroko. Barva vam mora biti topla, prijetna ter pisana na kožo. Pomembno je tudi, da enak stil uporabljate tudi pri zahvali, sedežnem redu, meni karti…

POIGRAJTE SE Z OBLIKO, VELIKOSTJO TER PISAVAMI:

Tipične mere za poročna vabila so 4,5cm širine in 6,25cm dolžine. Lahko ste inovativni, moderni in izstopate od večine ter si zamislite popolnoma svoje mere za vabila za poroko. Pri poročnih vabilih nimate mer in ne zadržkov. Lahko si zamislite povsem nove oblike in dizajne. Lahko jih napravite zelo šaljive igrive, lahko pa jih naredite bolj resne elegantne glamurozne, čisto po vaši izbiri. Pazljivi morate biti pri izbiri pisave. Vsaka pisava je drugačna. Veliko teh pisav je zelo težko berljivih, zato bodite pri tem še posebej pozorni, da bodo vaši gostje znali prebrati čisto vsako napisano besedo.

PAMETNO IZBIRAJTE BESEDILO:

Besedilo na poročnih vabilih je zelo pomembno saj je odsev vas samih. Besedilo je lahko šaljivo, ganljivo, preprosto ali pa vsebuje samo lokacijo, uro in datum vašega slavja. Izogibajte se svetlih črk na svetli podlagi ali temnih črk na temni podlagi. Najlepša poročna vabila so ponavadi v kontrastu, saj črke pridejo do izraza, kar pa je najpomembnejše, da je vabilce v celoti čitljivo! Po tradiciji pisanja vabil obstaja kar nekaj pravil. Gost je po navadi naveden prvi. Vi kot pošiljatelj ste na zadnjem mestu z pozdravom kot so : lep pozdrav, v pričakovanju odgovora, veselimo se vašega prihoda…Besedila ne tlačite ali stiskajte na vabilo. Črke naj bodo dokaj velike in predvsem čitljive. Na besedilo je treba napisati dan poroke, lokacijo, uro, gosta, imena para, kje bo matična poroka, cerkvena lokacija…

ZAČNITE PRAVOČASNO!

Poročna vabila se po običaju predajo osebno. Torej mladoporočenca osebno izročita vabilo povabljencu, razen zelo oddaljenim gostom bo potrebno poslati na dom.Vabila morate poslati 2-3 mesece pred vašo poroko. Računati morate, da bodo svatje potrebovali, kar nekaj časa preden potrdijo udeležbo. Tisk vabil v naši agenciji traja od 7-10 dni po nekod lahko traja tudi več mesecev, odvisno pa je od vašega sloga in zahtevnosti vabil. Če imate poroko v času praznikov morate vabila poslati še nekoliko prej. Vabila pošiljajte glede na družino, eno vabilo na družino. Pazljivi bodite, da veste točno število vabil, saj kasnejša obdelava stane zelo veliko. Priporočamo vam, da raje natisnete 20 vabil več, da s tem kasneje nimate težav.

DODAJTE ŽIG IN ZNAMKO:

Naj se zdi tako preprosto, vendar v veliki gneči pozabimo še tako enostavne stvari. Na poslana vabilca za poroko morate dodate žig. Tudi na zahvale, ki jih pošiljate po poroki je treba dodati znamko in žig. Gostom po tradiciji ni treba plačati poštnine. Cena pošiljanja pa je odvisna od teže vabil. Zraven vabila pa morate imeti tudi ovojnico. Pazljivi bodite, da ne pride do nepričakovanih sprememb saj vsaka mala sprememba stane, če ste že dali vabila v tisk potem bodite prepričani o stilu, barvi, datumu saj morate plačati vabila ne glede na preklic. Zato si vzemite dovolj časa za razmislek, da ne bo nepotrebnih stroškov pred vašim velikim dnevom!

Veliko izbiro najdete tudi v spletni trgovini Okraski: http://www.okraski.com
P
oročne obleke. www.porocna-obleka.com