Moderne pričeske s podaljški za lase

nove-frizure

V kolikor prvič slišite za podaljške, ki se vstavijo v lase, ste na pravem naslovu. V članku razlagamo vse prednosti in slabosti, ki jih prinaša podaljševanje las, ter vam prepuščamo izbiro na osnovi resničnih dejstev.

 

Kaj so podaljški za lase?

Lasni podaljški so prameni umetnih ali naravnih las, ki se vstavijo na lasišče ali na rastoče lase. Namen je pridobiti dolžino las ali polnost pričeske. Obstajajo različne metode vstavitve podaljškov, lahko se lepijo, vpletejo, pričvrstijo z obročki ali s sponkami.  Nekateri podaljški so iz umetnih las, različnih materialov, spet drugi so narejeni iz naravnih las. Večinoma se vstavitev opravi pri profesionalnih frizerjih, ki delo obvaladajo, vendar so na trgu že podaljški, ki so namenjeni vstavitvi doma.

 

Prvič se odločam za podaljške – kaj moram premisliti?

Najprej razmislite, ali boste obiskali profesionalca, da vam vstavi podaljške ali jih želite vstaviti sami doma. Od tega je nato odvisno kak tip podaljškov boste izbrali. Izberite metodo, s katero želite pritrditi podaljške. Če boste pritrjevali vstavke sami doma, ne pozabite, da imate nekaj manj možnosti. Za pričvrstitev podaljškov je v vsakem primeru potrebne veliko vztrajnosti. Če izberete metodo, s katero trajno pritrjujete podaljške v okviru svojega doma, prosite za pomoč prijateljico ali družinskega člana. Tudi s pomočjo ogledal je težko pritrditi podaljške na nekaterih deli glave. Zelo pomembna je izbira barve. To je nekoliko težje, če naročate izdelke preko spleta. Najbolje je, da podaljške izberete v trgovini, kjer lahko primerjate svojo barvo las z barvo vstavkov. Nekateri večji proizvajalci ponujajo možnost pošiljanja vzorca naših naravnih las po pošti, nato pa izberejo primerno barvo podaljškov. Tako lahko opravite nakup tudi od doma. Končno se odločite tudi za teksturo las, ki jo želite ter dolžino podaljškov.

 

Koliko podaljškov potrebujem?

Podaljševanje las je lahko precej drago dejanje, zato je dobro vnaprej premisliti, koliko jih potrebujete. Moderne pričeske so raznovrstne, zato je najprej pomembno, da se odločite, kakšen videz bi želeli. Nato glede na dolžino ter gostoto svojih las izberete podaljške. Dobro se je pozanimati o gostoti lasnih vstavkov ter raje kupiti nekoliko preveč las, kot premalo. Preostanek boste še zmeraj lahko porabili, medtem ko pričeska s premalo lasmi nikakor ne bo izgledala dobro.

 

Nega lasnih podaljškov

Priporočljivo je, da vstavke negujete z naravnimi sredstvi in jih dodatno ne obdelujete s kemičnimi sredstvi. Med izdelavo so namreč že obdelani in dodatna obdelava jih lahko poškoduje. Priporočljivo je, da jih pred spanjem posušite. Glede izdelave pričesk je dovoljeno skoraj vse, uredite jih, kot bi uredili tudi svoje naravne lase.